2013 – Godt nytt år – 2014

On 01/01/2014 by cani

Forberedelser til privat styremøte

On 28/06/2012 by cani

For å få et mer bevisst forhold til hva du bruker penger på er rådet alltid å gå gjennom ett par måneders kontoutskrifter. For de fleste er kontoutskrifter en registrering av forbruk. Det er overraskende hvor store summer det blir at de mange små beløpene.

Oppgaven nå som vi er halvveis i 2012 er å gå tilbake til starten av året og bla deg gjennom månedene for å se hva du bruker tiden din på.

Det er en enkel og konkret oppgave for å bli mer bevisst før du avholder et privat styremøte halvveis i året.

 

 

 

Karrierestige eller gele

On 25/06/2012 by cani

Boken «Lær å bruke det du kan» av Stephen A. Stumpf og Joel R. DeLuca demonstrerer hvordan du kan bruke det du allerede har av kunnskap og erfaring ved at brokker av informasjon settes sammen på en ny måte. I et kapittel sammenlignes karrierer med gele istedenfor karrierestiger som skal klatres. De understreker at bedrifter i stadige mindre grad blir i stand til å definere og tilby stabile karriereveier til sine ansatte.

De har to spørsmål de stiller deg som reflekterer over karrieren din og til deg som skal ansette.

1. Tenk på karrieren din som en rekke aktiviteter og prosjekter som du liker å beskjeftige deg med. Hva går disse aktivitetene og prosjektene ut på? Hva er grunnen til at du liker å holde på med dem?

2. Når du ansetter folk, hva slags oppfatninger om «karriere» kommuniserer du til dem? Om karrierer ligner mer på gele enn stiger det skal klatres i, hvordan kan du fortelle til de nyansatte slik at de forstår det?

En av fire nordmenn angrer på utdanningen de har valgt

On 22/06/2012 by cani

(Hegnar Online) Mette Manus viser til undersøkelsen som viser at en av fire nordmenn angrer på utdanningen de har valgt i sin Gjestekommentar på Hegnar Online.

Les hele artikkelen her.

Langsiktighet & tydelighet

On 20/06/2012 by cani


En venn som har jobbet i barnehage ga meg noen råd før barnehageoppstart. Et råd var å være konsekvent. Et annet var å si hade før du går istedenfor å bare forsvinne. Et tredje var at om barnet skriker når du går ikke snu og gå tilbake for å trøste. Vi diskuterte tema på hjemmebane og ble enige om å prøve ut denne strategien. Litt ute i andre uke opplever jeg denne trangen til å snu og gå tilbake for å trøste, men biter det i meg og går ut i bilen og kjører av gårde mens jeg har vondt inni meg. Nå vet jeg hva denne følelsen er.

Det er store utfordringer i hverdagen som deltaker i arbeidslivet å handle utfra en tro på det langsiktige og tydelige. Hver dag må vi ta avgjørelser som kan svi der og da, men når vi legger alle avgjørelsene sammen blir det bildet eller resultatet vi jobber mot.

1. Bestem deg på forhånd på hvilket bilde du skal jobbe mot
2. Vær åpen for tilbakemeldinger og revurderinger
3. Finn ett par ord som måleparametre,
f. eks konsekvent, vaner, trygg eller ydmyk, kundeforståelse, sunn økonomi som du kan sjekke mot
4. Tenk at dette kan være din merkevare og det du står for
5. Unngå å skylde på andre, men lær av feilene og tilgi deg selv fort
6. Ta en uke av gangen og minn deg selv på verdiene dine, nøkkelordene og det store bildet du ønsker å jobbe mot (ditt varemerke).

 

Nedtrapping eller opptrapping før ferien

On 19/06/2012 by cani

Ferien nærmer seg for mange og det betyr ikke at det nødvendigvis er noe mindre å gjøre. Et enkelt verktøy du kan bruke er en liste jeg titteler «Levende liste». Den består av 3 kolonner: Må, Skal og Kan. Her er målet å tømme alt du har i hodet ved å skrive det inn i disse 3 kolonnene for å oppnå en følelse av oversikt og se hvilken grad av nødvendighet det har.

Et enkelt verktøy det er lett å undervurdere effekten av!

 

Velkommen til Cani bloggen

On 24/05/2012 by cani
Velkommen til Cani bloggen. Bloggen handler om karriere og arbeidsliv med mer. Gjennom uken som kommer vil det komme blant annet komme flere karrieretips, innspill til strategi før du søker jobb, og tips til å avdekke kulturen i din organisasjon.
Jeg tar gjerne imot innspill.
Ingrid